DnD 5th: Daaks Trailblazers [full]Kategoriregler
Vill du spela med oss är det bara att svara i de grupper du tycker är intressanta

För spelledare: Om ditt grupp har lediga platser posta som notis så din tråd hamnar bland de övre
  

DnD 5th: Daaks Trailblazers [full]

Inläggav Menel Draug » tor 14 jan 2016, 20:49

Gruppens namn: Daaks Trailblazers
Spelledare: Andreas "Menel Draug"
System: DnD 5th
Spelar på: Varje onsdag
Tar emot nya spelare: Nej
Spelare:
Grendeldräpare
Carl
Monty
Pablo
Ragge
Senast redigerad av Menel Draug ons 05 okt 2016, 11:50, redigerad totalt 1 gång.
Menel Draug

Användarvisningsbild
 
Inlägg: 36
Blev medlem: ons 30 apr 2014, 17:31

Re: Pathfinder: Daaks Rebels

Inläggav Grendeldräpare » tor 14 jan 2016, 23:13

Kördes, 13nde Januari 2016

Situationen i den Cheliaxiska staden Kintargo var skit, och blev mer skit när Barzillai Thrune tog över staden. När en protest samlats utanför hans hem fortsatte han bara göra nya deklarationer om staden och en massaker av de protesterande påbörjades. Som tur är lyckades 4 i folkmassan komma undan när de planerade illdåd och annat, och de lyckades till och med hjälpa både protesterande och vakter under sin flykt.

En av dom erbjöd ett gömställe, där han prompt introducerade sig som Rexius Victoria, en nobelman som förlorat nästan allt på grund av Thrune. Han hade större planer än vad gruppen visste, för han hade letat efter majoriteten av gruppen för att bjuda in dom till en grupp för att stå upp emot Thrune och hans diktatur. Efter delade åsikter ibland gruppen gick de med på att åtminstone hjälpa Rexius första steg, att hitta hans döda släktings gömställe där revolutionen kan påbörjas.

Detta gömställe var ett slakteri, som gick förvånansvärt djupt ner under Kintargo med udda skatter längs vägen. Och viktigare därefter vilda hundar, råttor och desto mer övernaturliga fasor längs vägen som gruppen kämpade emot. Särkilt nämnvärt var en strid emot slemmiga varelser som var immuna emot en stor del av gruppens stridstekniker, som slutade i en utmattande sektion av att gruppen knappt kunde skada monstret och monstret knappt kunde träffa gruppen. När gruppen besegrat de sista monsterna befann de sig i ett stort rum, likt kloaker, med väggarna täckta i runor som handlade om frammanande magi. Och såklart mer skatter i hörnet, med bland annat flera symboler kopplade till rebelgruppen the Silver Ravens...

Gruppen:
Tobeo(Grendeldräpare), en kloakboende tjuv/kämpe som vill vara med och slå adeln utifall det möjlighet. Avslutade kloakstriden med antingen en ATATATATATA eller en Sin City på slemmmonstret.
Barathion(Monty), en engagerad alkemistlärling som vill hitta och bli en del av den gamla rebelorganisationen the Silver Ravens. Han fick en välkomnande hälsning när gruppen träffade honom första gången.
Katherine(Pablo), en operasångerska som blev utslängd ifrån operahuset när Thrune deklarerade att det nu var hans hem i Kintargo. Hennes socialt inriktade magi fick inte mycket tillfällen att skina i ett slakteri, men desto mer hennes stöd i strid genom att stirra obehagligt på motståndare.
Aaron(Den röda barden), en resande kämpe som drogs till protesten av nyfikenhet och följde med efter att ha tagit intresse för den fägglada gruppen. Till slut i sista striden kom han ihåg sitt inspire courage-skrik.

Onsdag: Daaks trailblazers [DnD 5]
Grendeldräpare

Användarvisningsbild
 
Inlägg: 133
Blev medlem: fre 25 apr 2014, 20:10

Re: Pathfinder: Daaks Rebels

Inläggav Menel Draug » fre 22 jan 2016, 13:20

Kördes, 20nde Januari 2016

Där vi senast lämnade gruppen så hade det precis hittat ett tidigare gömställe för den mystiska utdöda rebelgruppen The Silver Ravens. Med de gamla dockumenten de hittade på platsen så begav sig gruppen hem för kvällen för att mötas upp under morgondagen utanför ett cafe där Rexus skulle presentera dem för sin största kontakt.

Men gruppen stöte genast på nya problem då de såg att Rexus hade med sig en kompanjon som han hoppades kunna föra in i gruppen. Detta vissade sig genast vara svårt då mannen i fråga var Tobeos far, vars familj hade utfört hemska saker mot Tobeo. Efter ett känslostort gräl så lyckades alla individer lugna ner sig tillräkligt för att träffa kontakten Laria.

Laria välkomnade gruppen med öppna armar, men frågade dem varför de vill starta upp The Silver Ravens igen. Efter att varit nöjd med deras svar så bad hon gruppen om hjälp för att titta till hennes vän nere i hennes underjordiska smugglar tillhåll. Väll där nere slogs de mot bästar och andra vidunder finna hennes vän och efter mycket om och men lyckades även rekrytera ett par ovanliga individer för deras nyauppstartade rebelgrupp.

Gruppen:
Tobeo(Grendeldräpare), en kloakboende tjuv/kämpe som vill vara med och slå adeln utifall det möjlighet. Som klättrar runt på folk och saker.
Barathion(Monty), en engagerad alkemistlärling som vill hitta och bli en del av den gamla rebelorganisationen the Silver Ravens. Mera känd nu som aligator sprängaren.
Katherine(Pablo), en operasångerska som blev utslängd ifrån operahuset när Thrune deklarerade att det nu var hans hem i Kintargo. Som fortsätter att stirra obehagligt på motståndare, och sjuta laser ur ögonen.
Elexi (Ragge), En adelsman som har blivit utkastad av sin familj som nu skall hämnas emot sin familj för vad de har gjort mot hans son. Slår in bröstkorgar på Crobys.
Menel Draug

Användarvisningsbild
 
Inlägg: 36
Blev medlem: ons 30 apr 2014, 17:31

Re: Pathfinder: Daaks Rebels

Inläggav Grendeldräpare » tor 04 feb 2016, 00:38

Kördes, 27nde Januari 2016

Det första som händer är att Aaron bestämmer sig för att finna bättre lycka åt andra håll. Inte långt efter detta finnes det en gammal strix som sett i röken att hans stams överlevnad finns ibland the Silver Ravens. Så efter en kort utfrågning blir Mortasa insläppt med öppna armar. Nu börjar det testas med äventyrets mekanik där varje vecka in game utförs det specifika handlingar av the Silver Ravens. Det bestämdes för att börja samla medlemmar istället för supporters och att försöka få höra vad Thrune sysslar med. På så sätt fick the Silver Ravens en samling tjuvaktiga tieflings men ingen ny information.

Action blev det ändå, för Rexeus föreslog en del platser där det fortfarande kunde finnas material som kunde stödja the Silver Ravens. Dessa platser var byggnader som bränts ner för att det var misstänkta för rebelverksamhet. Oops. Hursomhelst, de första platserna går lätt och det leder till scrolls och dylikt. På vägen till den sista platsen däremot blir det problem! Tengus som anfaller! Dom blir snabbt besegrade och det hinner inte disskuteras vad ännu fler Tengus gör i Kintargo innan vakterna börjar närma sig, så gruppen flyr. Vid sista platsen finns fortfarande patrullerande vakter. Genom en skicklig användning av Vocal Alteration lyckas Mortasa lura iväg ett par av vakterna, varav Katherine får den kvarstående att följa efter med några välplacerade ord. Tyvär var detta för intet, då platsen var tom.

Väl tillbaka till basen börjar det funna materialet undersökas, när en vägg faller in och en ensam hand sticker upp...

Gruppen:
Tobeo(Grendeldräpare) har börjat undra vad alla fåglar gör i Kintargo
Baration(Monty) som berättade att gruppen var the Silver Ravens sekunder efter en person uttryckt intresse för organisationen
Katherine(Pablo) har äntligen fått använda sin bonus på social skills som appliceras utifall målet är sexuellt attraherad till henne
Elexi(Ragge) som fortsätter vara chockad över sin sons avsaknad av heder
Mortasa(Den röde barden), den gamla stamledaren för en grupp strix som ser att deras framtid är dömd om the Silver Raven inte lyckas. Han rör sig mest på taken i staden.

Kördes, 3dje Februari 2016

Handen visade sig vara en av the Silver Ravens medlemmar! Krossad av en vägg som huggits ut av en mystisk person i hemlighet. Av vad som såg ut att vara en imp. Detta ledde till ett tummult där basens framtid disskuterades och det bestämdes att öka säkerheten men att stanna där för tillfället. Efter försök till att rekrytera både medlemmar och supportrar slutade det med en grupp halflings som kommer patrullera Kintargo, och en av vakterna som hjälptes när historien började bestämde sig för att hjälpa gruppen som tack för att de räddade hans liv. Med hjälp av information ifrån honom hade gruppen flera intressanta mål att undersöka.

Detta ledde till en saltraffinering där det hölls fångar, bevakade av en skara Cheliax Citizen Guard och en tungt bepansrad dvärg med Asmodeus symbol stolt på rustningen. Efter lite spanande improviseras en stressad plan för att rädda fångarna. Mortasa lyckas lura bort CCG-styrkan med hjälp av Vocal Alteration för att låtsas vara dvärgen. Dvärgen själv börjar bli bombad av Baratheon, men det hela slutar med en närstrid inne i saltraffineringens lobby med dvärgen emot Tobeo, Barathion och Elexi. Tobeo blir däckad efter att ha blivit fångad i ett strypgrepp och fått klubban i skallen. Elexi och Baratheon fortsätter en strid som led av otur ifrån alla sidor, där emot alla odds Baratheon gör mest skada med sin enkla klubba och sin barrage av bomber. Till slut blir han nedslagen också, varpå Elexi får in sin första träff den kvällen. Och den besegrade dvärgen till slut, varpå fångarna prompt kunde släppas ut och gruppen kunde fly!

Gruppen:
Tobeo(Grendeldräpare), som upptäckte att han var körd om han blev grapplad p.g.a. en massiv förlust till Dexterity
Barathion(Monty), vars otur fortsätter imponera med ett slutresultat på 7 ettor under kvällen. Varav 4 på raken.
Elexi(Ragge), som fick mindre ettor än Monty(trots att Ragge fortfarande fick 5 st) och ändå intekunde träffa alls med sitt vapen tills det sista hugget
Mortasa(Den röde barden) har börjat arbeta emot att the Silver Ravens ska bygga hemlig bas med en ingång under vattnet

Onsdag: Daaks trailblazers [DnD 5]
Grendeldräpare

Användarvisningsbild
 
Inlägg: 133
Blev medlem: fre 25 apr 2014, 20:10

Re: Pathfinder: Daaks Rebels

Inläggav Monty » sön 14 feb 2016, 00:40

Kördes: Den 10 Februari 2016

Mötet öppnades med att gruppen började diskutera planer på att sabotera för den hatade inkvisitor Thrune. Bränna båtar, kindappa hundar, stoppa offentliga tortyrsessioner, mycket var det som låg öppet. I slutändan bestämdes det att gruppen skulle ligga lite lågt med tanke på de intensiva händelserna på sistone. Under denna tid så hade adelsmannen Rexus lyckats dechiffrera mer av de gamla dokumenten och hittat intressant information om The Silver Ravens. Rebellerna hade enligt utsago försvarat Kintargo under 12 separata tillfällen under det Chelliaxiska inbördeskriget. Gruppens fanboy lappade upp informationen och skrev febrilt i sin anteckningsbok medans resten av gruppen mest suckade. Under veckan sökte gruppen efter rykten för att stärka sin status bland folket i staden och fick nys på att det pratades om att en förfärlig seriemördare var i farten igen, den här gången i slumdistriktet för Tieflings, the Devil's Nursery. Gruppen bestämde sig för att ta sig dit.

I slummen fann de stämningen väldigt tryckande. Caithrin förklädde sig till en tiefling via sin magi för att kunna röra sig runt lättare i området och söka information. Efter ett tag kommer det fram att det har skett så många som 9 mord på tieflings i distriktet, samtliga under nattetid och Caithrin lyckas hitta en kvinna som sett den senaste mordplatsen. Efter lite undersökande på platsen hittar gruppen inte särskilt mycket men går vidare till en äldre tiefling som resten av distriktet verkar se upp till. Detta visar sig vara Elder Baarou som representerar the Cloven Hoof Society. Caithrin lyckas få Baarou på fredliga termer och introducerar resten av gruppen för honom. Gruppen bestämmer sig för att hjälpa till, mot att Baarou sprider ordet om the Silver Ravens.

Sagt och gjort, Caithrin tar sig an sin förklädnad och börjar springa runt i distriktet under natten för att locka fram mördaren. Första natten passerade dock utan incident och gruppen drog sig tillbaka för att vila under dagen. Undantaget var Barathion som tog sig tillbaka till sin husmor och fick en ordentlig utskällning och mycket uppgifter som straff. När natten föll befann sig gruppen i området igen. Scenariot upprepade sig men strax efter midnatt lade Mortaza märke till något som flög ner mot Caithrin. 8 små otrevliga varelser, tandfeer som började attackera Caithrin. En kort strid utbröt men tandfeerna retirerade hastigt. Gruppen följde efter flocken till deras gömställe som visade sig vara ett övergivet hus. När de närmade sig blev Mortaza attackerad av otygen och fick två av sina tänder utdragna under striden. Efter ett snabbt sidosteg kastade Barathion in en bomb i flocken och lyckades spränga samtliga. Efter att ha utplånat hotet tog de sig in i gömstället och hittade en vägg fylld av tänder. Mer oroande dock var ett tieflingbarn bundet i kedjor med inristningar i huden på det mörka språket Aklo. Gruppen tog tillbaka barnet till elder Baarou och vad som följde var en kort ceremoni och ett tal från Mortaza som satte eld på kämparglöden i folket i distriktet. När sedan Barathion återvände till sitt hem efter en lång dag fann han sitt hem i kaos och sin husmor försvunnen.

Gruppen:
Tobeo(Grendeldräpare), som fortsatte sin konflikt med sin far och stampade sönder tandfeer.
Barathion(Monty), som fortsätter att öka sin killcount med bomber.
Elexi(Ragge), som fortsätter att våndas över sina livsval.
Mortaza(Den röde barden), som lyckades fördubbla gruppens supporters med sitt brandtal.
Caithrin Wintrish(Pablo), som imponerade tieflingsen i distriktet med sitt vänlliga sätt.
Monty

 
Inlägg: 77
Blev medlem: sön 07 sep 2014, 12:39

Re: Pathfinder: Daaks Rebels

Inläggav Grendeldräpare » tor 25 feb 2016, 00:39

Kördes: 17 Februari 2016

Baratheons mentor är kidnappad! Efter att han gjort en kort undersökning samlade han ihop gruppen. Och dom kom snabbt fram till att försöka hitta henne, och att Baratheon skulle sova vara sig han ville eller inte. Utredningarna ledde till att hon tagits. Och att det var relaterat till hundar. Såklart, hundgården i parken! En midnattsrunda ledde till att Tobeo hittade henne i full gång med att bli torterad av hundarna genom att de tog småbett ifrån henne medans några ur Chelixan Citizen Guard stod och skrattade. Resten av gruppen kallades in, men Elexi sprang in i problem då han inte kunde ta sig fram osedd under utegångsförbudet. Cathrin lyckades rädda situationen genom att med ett snabbt mesmeristtrick klä ut sig till en Asmodeus-präst som tog Elexi ifrån vakterna. När alla väl samlats smiddes en plan snabbt.

Cathrin, som fortfarande är klädd som en Asmodeus-präst kom fram till vakterna och sa att hon behövde vakter till ett kyrkoärende och ledde bort dom. Mortasi passade då på att flyga in med bete åt hundarna och kunde lugnt leda bort dom. Och under tiden sprang Barathion fram och öppnade hundhuset som hans husmor hade blivit instoppad i. Med detta började alla parterna röra sig för att samla ihop sig igen. Cathrin beodrade vakterna att undersöka ett övergivet hus eftersom det kunde vara rebeler i det, och så fort de gått in började hon skynda sig därifrån. Alla är nu på väg emot tiefling äldste Baarou för att ligga lågt. Tyvär sprang Elexi in i vakter igen, vilket ledde till ett bråk där två dog och den sista blev däckad när Mortasi krashade in i honom. De hjälptes snabbt åt för att gömma kropparna och Elexi skyndade sig vidare, med den sista vakten över axeln som fånge.

Efter återsammlingen visade sig att hon var skulle återhämta sig, och sa till Barathion att han inte skulle kunna vara hennes lärling då the Silver Ravens var hans stora uppgift nu. Morgonen därpå frågades vakten ut, varpå han däckades igen för att läggas i en tunna på en båt på väg ut.

Gruppen:
Tobeo(Grendeldräpare) utförde en del av utredningen utan att säga till de andra. Annars hade de kunnat tro att han brydde sig.
Barathion(Monty) som försökte vara vaken under 48 timmar och tog droger under den tiden för att lugna ner sig
Elexi(Ragge) har börjat känna mer av nackdelarna med att inte kunna smyga
Mortasa(Den Röde Barden) fortsätter lösa mer problem med sina vingar än sin magi
Cathrin(Pablo) kommer nog använda sin Asmodeus-förklädnad igen

Kördes: 24 Februari 2016

Saker är lugnt! Så lugnt att gruppen börjat kolla upp gamla spår. Men först var det något fel med en av the Silver Ravens gruppledare. En tiefling var övertygad om att en råtta(Inte Barathion) hade talat med honom, och han var rädd för att bli galen. Inget att göra något åt. Barathion stannade bakom för att hjälpa Rexeus dechiffra ett par gamla dokument som arbetats på i veckor, medans resten gav sig ut för att undersöka en bar som haft problem med slagsmål på sistone. Elexi och Tobeo begav sig in medans Mortasa stannade utanför på hustaken.
Efter några omgångar dart och muggar öl började Elexi och Tobeo undersöka situationen, då det visade sig att ägaren Clenchjaw inte hade en aning om några mer slagsmål. Ett tag senare somnade Clenchjaw djupt, och efter han väckts upp dröjde det inte länge innan han somnade igen lagom innan en barfight påbörjades. Mortasa kände sig snabbt efter magi ifrån andra sidan gatan och mycket riktigt pågick det, med stora odds för att någon var osynlig inne i baren och hade kastat en besvärjelse över Clenchjaw. Så för att hitta den osynlige varnade han Elexi och Tobeo innan han flög in i baren och kastade Glitterdust över tummultet. Mycket riktigt fanns det något där, en Faeri Dragon som försökte fly nu när den var upptäckt! Tobeo satte efter den medans Mortasa tog sig ut ur baren igen, och Elexi tog hand om Clenchjaw och baren. Med hjälp av en änterhake med rep och en väl lyckad web-besvärjelse lyckades den lilla drakfiguren fångas. Den började prompt be om att bli frisläppt, och berättade att den bara var här eftersom dens gamla hem hade blivit förstört. Barslagsmålen orsakade den för att den hade tråkigt här. Mortasa fattade tycke för den då han kände till hur Faeries tänkte, och erbjöd ett nytt hem. Hos the Silver Ravens.

Väl tillbaka dröjde det några dagar innan Rexeus annonserade att han och Barthion avslutat dechiffringen. Tydligen har the Silver Ravens haft en bas under operahuset tidigare. Samma operahus som Thrune bor i nu. Gruppen var däremot mer oroliga över Rexeus, då han var väldigt trött och ovanligt nedstämd. Medans Tobeo och Elexi gav sig ut på enskilda ärenden började Mortasa och Barathion fråga ut Rexeus hur det stod till. En vild disskusion påbörjades om Rexeus inte skulle kunna få ha hemligheter för the Silver Ravens och i slutändan ledde det till att han berättade att han börjat få slut på ingredienser till en potion han behöver ta då och då. Detta är för att ge honom en mans kropp, ett livsval han gjort som han berättade att det lett till många problem i hans socialliv och nobla cirklar. Mortasa förklarade att det viktigaste var att Rexeus mådde bra, och han med Barathion kunde snabbt ge sig ut på marknaden för att hitta ingredienserna.

Efter allt detta kontaktade Lariel Longroad gruppen, och berättade att det nyligen uppstått ett nytt tjuvgille i staden som fokuserar på de civila...

Gruppen:
Tobeo(Grendeldräpare) som blev utslängd ifrån en butik av dess Tengu-ägare efter att Tobeo råkat kalla sig själv för tjuv
Barathion(Monty) har nu börjat bli tränad till detektiv utav Basil Mus
Elexi(Ragge) började träna om sina stats för att rädda sin build
Mortasi(Den röde barden) anklagades för tieflingens galenskap eftersom Mortasa också lyssnar på röster i huvudet

Onsdag: Daaks trailblazers [DnD 5]
Grendeldräpare

Användarvisningsbild
 
Inlägg: 133
Blev medlem: fre 25 apr 2014, 20:10


  

Återgå till Rollspelsgrupper - Hitta spelgrupp här!

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron